Robotik Süreç Otomasyonu Bilgi Platformu: Robotik Ofis

Robotik Ofis sitesinde, işletmelerde bilgisayar başında yapılan işleri otomatik yaptırmaya yarayan Robotik Süreç Otomasyonu (RPA: Robotic Process Automation) hakkında en iyi uygulamaları görebilir, yeni çözümler ve yeni gelişmeler hakkında bilgi alabilirsiniz.

Özellikle 2020 yılında COVID-19 pandemisi nedeniyle hız kazanan ofis otomasyonu çözümlerini hızla uygulamaya koyarak, işgücüne bu yeni robotik süreç otomasyonu yazılımlarını da dahil etmek, işletmeler için artık hayati bir öneme sahip.

Robotic Process Automation (Robotik Süreç Otomasyonu), kurumların, insanların dijital sistemlerle olan etkileşimlerini taklit eden otomatikleştirilmiş, kurallara dayalı görevleri otomatik hale getirmesini sağlayan bir teknolojidir. RPA yazılımı "botlar" veya "robotlar", veri girişi, veri işleme ve müşteri hizmeti etkileşimleri gibi görevleri gerçekleştirebilir. Bu görevler genellikle insanlar tarafından gerçekleştirilmekle birlikte, RPA kullanarak bu görevlerin daha hızlı ve daha doğru bir şekilde tamamlanması mümkündür ve daha az insan müdahalesi gerektirir. RPA, yapay zeka ve makine öğrenimi gibi diğer teknolojilerle birlikte entegre edilerek daha ileri seviyede otomasyon çözümleri oluşturulabilir.

Kısaca RPA olarak adlandırılan bu otomasyon çözümü, "çalışanlarınızın içindeki robotu" çıkararak ait olduğu yere, bilgisayarın içine yerleştirerek, çalışanların rutin işler yerine yaratıcı çalışmalara ve iş geliştirmeye odaklanmasını sağlıyor. Rutin işleri de, çalışanınız yerine tuşlara basan, fareyi kullanan, epostaları açıp içindeki siparişleri sisteme giren, sipariş geçen, rapor gönderen, Excel tablolarını işleyen, kısaca çalışanınız bilgisayar başında rutin olarak ne yapıyorduysa onları yapan robotik süreç otomasyonu yazılımına bırakıyoruz.

 

Yeni başlayanlar için RPA hakkında bilgilenme makaleleri

Robotik süreç otomasyonu nedir:
https://robotikofis.blogspot.com/2023/01/robotik-surec-otomasyonu-nedir.html

Akıllı süreç otomasyonu nedir:
https://robotikofis.blogspot.com/2023/01/akll-surec-otomasyonu-nedir.html

Robotik süreç otomasyonunun işletmelere faydaları:
https://robotikofis.blogspot.com/2023/01/robotik-surec-otomasyonunun-isletmelere.html

En İyi 10 RPA Çözümü:
https://robotikofis.blogspot.com/2023/01/tum-zamanlarn-en-iyi-10-rpa-robotik.html

Küçük İşletmelerde Robotik Süreç Otomasyonu için 5 İpucu:
https://robotikofis.blogspot.com/2023/01/kucuk-isletmelerde-robotik-surec.html


İlker Fıçıcılar, 2020.07.23

Yorumlar